HobbyKunstRijssen
                                                                 Samen creatief bezig zijn

KERAMIEK WORKSHOPS


Geplande workshops

op woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur


25 januari: Platen klei

Heel veel pottenbakkers beseffen niet hoe platen klei hun repertoir kunnen vergroten, ook een snelle methode in combinatie met enige techniek. In deze workshop maken we in een les een mooie mok. 


8 februari: Sprigs (kleiplakkers)

Soms wil je niet het spiegelbeeld van een textuur hebben, maar moet het worden zoals het origineel eruit ziet. Daarvoor leer ik je je eigen mallen van kleiplakkers te maken en hoe om deze te gebruiken op je werk.


29 maart: Mini slib 1 (Meng, solied, ringeloor)

In een vogelvlucht leer je de basis van slib decoreren,  Het maken van slib, met vlakke kleur werken en je leert met de ringeloor op kleur of afzonderlijk decoratie aan te brengen.


19 april: Mini slib 2 (sgraffito, verf)

Je leert in het kort de sgraffito techniek met een paar twists. Ook leren wij tussen de lijnen in te kleuren.


17 mei: Mini slib 3 (mishima)

Mishima als decoratie techniek is aan de beurt. Een tegel dient als oefenblok om je de fijne kneepjes te leren.Kosten 

De kosten zijn €21,00 per avond


Stookkosten keramiek

De biscuit en glazuur stook wordt apart afgewogen en gefactureerd.
• De kosten voor de biscuit stook zijn €5,95 per kilo en de kosten voor de glazuur stook zijn €9,40.
• Is het werk gestookt dan wordt je geacht de betreffende kosten te voldoen. (Houdt er dus rekening mee dat naast de kosten van materialen de stookkosten een extra kostenpost zijn.)
* Voor mensen die regelmatig hun keramiek willen stoken is het handig om een stooktegoed aan te maken. Hiervoor betaal je vooraf €25,00 waar de stookkosten mee zullen worden
verrekend. Als het bedrag op is kunt je jouw tegoed weer aanvullen. Mocht je eerder stoppen met de lessen en het tegoed is nog niet op dan wordt het resterende bedrag aan je
gerestitueerd.

Groepsgrootte: 

We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen zodat u zeker kunt zijn van individuele aandacht.


Duur
Duur:  Een workshop duurt in totaal 2.5 uur, waarvan een half uur gereserveerd is voor koffie en thee, plus de tijd die nodig is om de ruimte schoon achter te laten voor de volgende groep.
Na afloop van de les verzoeken wij u om uw ongebruikte klei weer mee naar huis te nemen dit i.v.m. de gedeelde en beperkte ruimte van de verschillende groepen. Uw natte werkstukken kunt u echter veilig achterlaten in de boerderij (tenzij u natuurlijk thuis nog verder zou willen werken). Hiervoor is ruimte georganiseerd in de boerderij. 

Aanmelden
Deze workshops worden gegeven door Ester du Toit.


Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden neem dan gerust contact op met Ester du Toit telefoonnummer 06-12316149 of per mail: esterearthart@gmail.com
Even voorstellen

Over mezelf en mijn werk:

Ik ben Ester du Toit. Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Afrika waar ik, vanuit mijn atelier "Earth Art Pottery", les gaf in keramiek.
Begin 2020 ben ik samen met mijn man naar Nederland geëmigreerd en inmiddels ben ik, met zijn hulp, weer gestart met een eigen atelier waar ik mijn eigen werk maak en les geef. In mijn werk probeer ik vaak functionaliteit en kunst met elkaar te verzoenen. Zo ook techniek en creativiteit. Wat decoratie betreft ben ik gefascineerd door textuur, het combineren van technieken en speelt het glazuren een kleinere rol.


Klei vind ik zo'n geweldig medium, dat ik me haast niet kan voorstellen dat iedereen die er mee in aanraking komt er niet ook direct verliefd op wordt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het met klei. Het zou een leven lang duren om alle mogelijkheden te onderzoeken!